iemt-vught-coach

In een oogwenk een ander gevoel. Letterlijk

Integral Eye Movement Therapy

coaching-vught-alles-zit-in-jou

Helend

coaching-vught-alles-zit-in-jou

Snel en efficient 

coaching-vught-alles-zit-in-jou

Laagdrempelig

IEMT-Alles-zit-in-jou-Vught

IEMT verassend effectief

IEMT is een innovatieve methodiek, waarmee je verrassend snel positieve veranderingen kunt creëren.  En dat is fijn, want vaak hebben vervelende gevoelens al lang genoeg geduurd en wil je er zo snel mogelijk van af. De ervaring leert dat cliënten zich na een IEMT sessie meer ontspannen voelen, er afstand tot het probleem is en vaak totaal verwonderd zijn over het resultaat. ‘Bizar’ gaf een client aan, ’Hier heb ik zoveel praatsessies aanbesteedt en nu is het pijnlijke gevoel weg.’  In een IEMT-sessie  pakken we het probleem bij de kern aan waardoor ingrijpende gebeurtenissen worden geneutraliseerd en ze geen impact meer hebben op jouw toekomst. Het gevolg is dat je meer rust creëert in zowel je lichaam als geest en er weer een gezonde grens tussen verleden en heden ontstaat. Of tussen jou en de ander. Hoe fijn klinkt dat?

reviews-alles-zit-in-jou-vught

Rien V.

Verbazend

De IEMT en NLP sessies die ik afgelopen maanden gevolgd heb bij Annemarie hebben mij laten ervaren dat ik op eigen innerlijke kracht op een positieve manier verder kan in het leven. De (onbewuste) overtuigingen waardoor ik me liet bepalen hadden een negatieve invloed op hoe ik psychisch en fysiek in het leven stond. Ik verbaas me nu achteraf over wat het effect is als je met overtuiging deze stap kunt en in mijn geval durft te zetten. Nieuwe inzichten hebben gezorgd voor rust, tevredenheid, zelfvertrouwen en mezelf kunnen/durven zijn. Tegelijkertijd zeg ik niks teveel als ik zeg dat ik dit alleen met hulp van Annemarie heb kunnen bereiken. Natuurlijk moet het klikken met de coach, maar dat voelde al meteen vertrouwd. Haar deskundige, integere, empathische en inspirerende manier van werken heeft mij uitgenodigd om met vol vertrouwen dit proces samen met haar aan te gaan. Door haar vriendelijke houding met de juiste balans van afstand en nabijheid was dit voor mij the right place where I wanted to be!!!!! Ik ben Annemarie dankbaar voor haar inzet en steun."

Als je de manier verandert waarop je naar dingen kijkt, veranderen de dingen waar je naar kijkt.

IEMT-Vught

Voordelen van Integral Eye Movement Therapy (IEMT)


 • Vermindering van emotionele stress: Het helpt bij het verminderen van intense emoties die gepaard gaan met traumatische herinneringen.
 • Snelle resultaten: IEMT kan vaak in enkele sessies al significante verbetering bieden, wat het een efficiënte thechniek maakt.
 • Helpt bij trauma's: IEMT is effectief in het behandelen van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere trauma-gerelateerde klachten.
 • Verbetering van zelfbeeld: Het kan helpen bij het verbeteren van het zelfbeeld en het verminderen van zelfkritiek.
 • Geen herbeleving vereist: In tegenstelling tot sommige andere methodieken hoef je de traumatische gebeurtenis niet opnieuw te beleven/ bespreken.
 • Afname van angst en depressie: IEMT kan helpen bij het verminderen van angst- en depressiesymptomen.
 • Verhoogde emotionele veerkracht: je ontwikkelt vaak een betere emotionele veerkracht en kunnen beter omgaan met toekomstige stressvolle situaties.
 • Holistische benadering: Het behandelt zowel de emotionele als de lichamelijke aspecten van psychische klachten.
 • Minimalisering van negatieve herinneringen: Het kan de intensiteit van negatieve herinneringen verminderen, waardoor ze minder verstorend worden in het dagelijks leven.
 • Brede toepasbaarheid: IEMT is effectief voor een breed scala aan problemen, waaronder fobieën, verslavingen, en relationele problemen.

Het fijne van IEMT

iemt-vught-transformatie

Geen langdurige trajecten om verandering te ervaren 

Als je eenmaal het besluit hebt genomen, wil je er gewoon graag van af en liefst zo snel mogelijk. Dat begrijp ik helemaal.  Klanten ervaren vaak na de eerste sessie al een verandering.  

Je hoeft niet alles op te rakelen

Gelukkig hoef je niet over alles te praten. Je geeft aan waar je aan wilt werken of waar je mee zit en vervolgens gaan wij hiermee aan de slag. Een knikje op de vragen is voldoende om te kunnen werken.

Als de oorzaak onbekend is, werkt het ook

Dat  is geen belemmering om met IEMT te werken. Jouw onderbewustzijn weet prima waar jouw herinneringen met betrekking tot het probleem liggen opgeslagen Daar kun je op vertrouwen.

”We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt”.

focus-concentratie-vught

Hoe werkt IEMT?

Bij IEMT volg je met je ogen bepaalde patronen. Door het gebruik van deze specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, waardoor er effectief verandering plaatsvindt op neurologisch niveau. Het is wetenschappelijk bewezen dat technieken met oogbewegingen zeer effectief werken op traumatische of indringende beelden. Ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden worden op deze manier geneutraliseerd waardoor ze geen impact meer hebben op jouw toekomst. Op deze manier ontstaat er een gezonde grens tussen verleden en heden. Of tussen jou en de ander.  Hoe fijn klinkt dat?  
 • "Tachtig procent van alle keuzes is gebaseerd op angst. De meeste mensen kiezen niet wat ze willen. Ze kiezen voor wat ze denken dat veilig is".
  Een reminder voor mijzelf 

  "In mijn werk kwam ik een oud stuk van mezelf tegen over’ niet goed genoeg zijn’. Het  had meer impact dan ik wilde. Aan alles voelde ik dat ik hier een stap in wilde zetten. Annemarie ken ik al jaren als een hele pure wijze vrouw. Ze had me al eerder over IEMT verteld. Ik ben blij dat ik met haar op dit oude trauma heb gewerkt. Er zijn twee dingen gebeurd:

  1 Ik heb minder last van het oude stuk

  2.Het heeft een ander perspectief. In plaats van mezelf straffen als ik het herken, kan ik ermee lachen en is het een reminder voor mezelf.

  Dank Annemarie voor jouw heerlijke en rustgevende sessie.

  reviews-alles-zit-in-jou-vught
  Edith Brouwer
  Meer compassie
  " Door de sessie is er meer rust in mijn lichaam gekomen. Ik voel een soort berusting en meer compassie naar mijzelf toe en naar anderen. Dat is erg fijn. Dankjewel."
  reviews-alles-zit-in-jou-vught
  Maartje
  Aan het denken gezet
  "Het meest bijzondere vond ik dat er verbanden werden geplaatst die ik zelf niet zo had kunnen bedenken, maar die uitermate waardevol en waar waren en mij aan het denken zetten."
  reviews-alles-zit-in-jou-vught
  Patrick
  - Veelgestelde vragen -

  IEMT

  Wat is IEMT?

  IEMT (Integral Eye Movement Therapy):
  IEMT is een geavanceerde techniek die gebruik wordt om emotionele problemen te verwerken. Door specifieke oogbewegingen te combineren met gerichte vragen, helpt IEMT je bij het verminderen van angst, stress en trauma. Deze methode richt zich op het veranderen van de manier waarop je herinneringen opslaat en verwerkt, wat leidt tot een diepe en blijvende emotionele bevrijding.

  Wat is het verschil tussen IEMT en EMDR?

  IEMT richt zich op het veranderen van de emotionele respons op herinneringen en kan worden toegepast op een breed scala aan emotionele problemen zonder diep in het trauma te graven.

  EMDR is specifiek ontworpen voor het behandelen van trauma en PTSS, waarbij bilaterale stimulatie wordt gebruikt om traumatische herinneringen opnieuw te verwerken en hun emotionele impact te verminderen.

  Het is wetenschappelijk bewezen dat het werken met oogbewegingen effectief is bij de behandeling van o.a. trauma's. Uniek bij IEMT is dat jij als cliënt niets over je ervaring hoeft te vertellen als je dat niet wilt. Het mag natuurlijk wel.

  Hoeveel sessies heb je nodig?

  Kleine, specifieke klachten: Voor relatief eenvoudige en specifieke problemen, zoals een fobie of een enkele traumatische gebeurtenis, kunnen vaak 1 tot 3 sessies voldoende zijn.

  Complexere problemen: Bij complexere of diepgewortelde problemen, zoals langdurige angst, depressie of traumatische ervaringen, kan je meer sessies nodig hebbe

  Maak een afspraak