IEMT alles zit in jou stress vught
Annemarie van der Heijden-Riedstra
03/14/2024
1 min
0

IEMT? Wat houdt dat in?

03/14/2024
1 min
0

Vaak vragen mensen mij: "Wat houdt dat in?" IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Het komt uit Engeland en is ontwikkeld door Andrew T. Austin. We gebruiken IEMT om vervelende gevoelens die steeds terugkomen te neutraliseren.. IEMT kan o.a. ingezet worden voor persoonlijke ontwikkeling, bij angst, verdriet, stress, nare terugkerende herinneringen,.

Wat houdt een IEMT sessie in?

Veel mensen vragen of ze tijdens de sessie alles opnieuw moeten ophalen. Het antwoord is nee, en dat is wat IEMT zo prettig maakt.. Je hoeft niet in detail te vertellen over je ervaringen of problemen. We beginnen met wat je nu voelt,  of het thema waar je voor komt.. Ik stel je vragen die je terugbrengen naar een herinnering die vanzelf vanuit het onbewuste opkomt. Dan volg je met je ogen de beweging van mijn hand. Hierdoor komen er vaak meer gedachten, gevoelens en herinneringen naar boven, en zo komen we bij het belangrijkste punt, het punt waarop het ontstaan is. Als we dat punt veranderen, ontstaat er een duidelijke grens tussen toen en nu. Na een sessie ervaren klanten vaak meer afstand tot de gebeurtenis/ probleem en worden minder of niet meer overmand door de emoties die erbij hoorden.  Dat kan een heel bevrijdend gevoel geven.

Aandacht voor houding

Ik help je ook om te begrijpen hoe je lichaamshouding je gevoelens en de indruk die je maakt op anderen beïnvloedt. Hoe je staat of zit kan echt een verschil maken in hoe je je voelt. Als je meer weet over het effect van je houding, kun je beter omgaan met verschillende situaties.

Nieuwe verbindingen

Wetenschappelijke studies tonen aan dat oogbewegingen echt kunnen helpen. Ze zorgen ervoor dat in je hersenen nieuwe verbindingen ontstaan, door gebruik te maken van de neuroplasticiteit van het brein. Hierdoor worden gevoelens van angst minder sterk of verdwijnen. Een groot voordeel van IEMT is dat er bijna geen bijwerkingen zijn.

Nieuwsgierig wat IEMT voor jou kan betekenen?  Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom

Reacties